H-tags – hvad er h-tags, og hvorfor bruges de?

H-tags - hvad er h-tags, og hvorfor bruges de?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

H-tags kaldes også for headers og skrives som HTML-kode. H-tags har til formål at definere en bestemt tekst som overskrift og dermed adskille overskriften fra almindelig tekst.

I praksis kommer brug af h-tags til at se sådan ud:

<h1>Overskrift</h1>

H’et står for header og 1-tallet for vigtighedsgraden af overskriften. Der findes flere grader af h-tags: h1, h2, h3, h4, h5 og h6, hvor h1 er den vigtigste og h6 den mindst vigtige. Det er godt at bruge andet end h1-tags på hjemmesiden. H1-tags bør kun bruges på det, der sættes mest fokus på; resten kan derefter bruges på andre overskrifter. Man bruger HTML til at læse koderne, så man kan ikke se h-tagsne, når man går ind på siden.

Man bruger h-tags for at fortælle søgemaskiner og browsere, at en bestemt tekst er en overskrift. Hvis hjemmesidens overskrift er et billede, vil dette ikke opfattes korrekt af søgemaskinerne eller browseren.

I forhold til søgemaskineoptimering er det vigtigt, at man bruger h-tags korrekt og også, at man vælger en overskrift, der er relevant for søgningen. Altså er det godt med en overskrift, der indeholder søgeordet.

Tilbage til SEO ordbog Gå tilbage til SEO ordbog

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)