Nyeste indlæg »

29. august 2013 – 13:25 |

Facebook har natten til onsdag lempet på vilkårene for konkurrencer …

Læs resten af indlægget »

Faldet på Google? Er du bandlyst, straffet eller helt forsvundet fra Googles indeks?

Skrevet af på 23. marts 2010 – 14:174 kommentarer
Faldet på Google? Er du bandlyst, straffet eller helt forsvundet fra Googles indeks?, 1.0 out of 6 based on 1 rating

Der er mange, der går i panik over et pludseligt fald i søgeresultaterne på Google. Nogle falder med et par pladser, nogle et par sider og nogle, der forsvinder helt fra Googles indeks. Det sidste sker dog sjældent, men på grund af disse fald spørger bekymrede mennesker oftest mig til råds, om jeg kan komme med et bud på deres fald. Der er heller ikke noget at sige til, at folk bliver bekymrede eller går i panik. Google er jo en vigtig markedsføringskanal og for rigtig mange mennesker er Google deres levebrød.

Der kan være mange grunde til, hvorfor din rangering på et eller flere søgeord pludselig falder. I dette indlæg vil jeg skrive lidt om de typiske grunde til, hvorfor du er røget længere ned på Google.

Dine konkurrenter har været bedre til at optimere deres sider

Typisk falder man ikke mere end et par pladser, men det kan variere.

Hvis du selv optimerer din hjemmeside, dvs. både ON-SITE og OFF-SITE, så har du enten været for doven, ikke ydet en ekstra indsats ved stigende konkurrence, for at beholde din placering eller også har dine konkurrenter brugt mere tid/flere penge på optimering.

Man har ikke patent på en placering på Google. Hvis det oven i købet er en placering, der skaber god trafik og konverteringer, så sidder der flere konkurrenter og vil have dig ned, end du render rundt og tror. Så man skal hele tiden holde øje med, hvem der ranker både over og under dig. Gerne også i blandt de næste par sider i søgeresultaterne. Sker der noget nyt hos dem? Har de for nylig fået ændret deres hjemmeside, indhold, titler osv.

SEO tager tid og det ved de fleste. Så mange virksomheder investerer i SEO i en længere periode og får oparbejdet en masse gode links – Enten med hjælp fra et SEO firma eller også gør de det selv. Så din gode placering er du aldrig sikker på. Du har jo heller ikke ligget på toppen fra det øjeblik, du har lanceret din hjemmeside. Så du har jo netop også snuppet diverse placeringer fra dine konkurrenter. Derfor er der også andre, der vil arbejde på, at snuppe placeringer fra dig.

Det er MEGET tidskrævende at holde øje med sine konkurrenter. Selv jeg gør det ret sjældent, men hvis du har en eller flere placeringer, der er guldgruber for dig, så bør du ikke ignorere dine konkurrenter.

Nogle gange skal der ikke mere end blot et par gode kvalitetslinks til en hjemmeside, før man hopper flere pladser op i søgeresultaterne. Så du skal sørge for at skabe gode backlinks, hvis du vil forblive på toppen.

Kvaliteten af din hjemmeside spiller også en stor rolle i forhold til dine konkurrenter. Har du opdateret dine koder, dit indhold, dine titler, dine billeder, din intern linkstruktur osv? Dine konkurrenter har måske (og det gør de skam), så kvaliteten af deres hjemmesider vurderes af Google til at være bedre end din hjemmeside. Så gode backlinks er ikke alt.

En eller flere gode backlinks til din side eksisterer ikke længere

Under forrige overskrift har jeg været en smule inde på backlinks, der spiller en stor rolle. Som sagt kan alene et par RIGTIG gode links til din hjemmeside betyde enormt meget for din placering på Google. Forsvinder nogle af de links, så kan du være næsten 100% sikker på, at du vil falde i rangering. Det kan svinge meget, om du falder blot et par pladser eller flere sider. Derfor er det en rigtig god ide, at have mange gode backlinks, så tab af et par gode links ikke spiller en stor rolle i mængden af gode links.

Nogle gange skal man bruge meget længere tid, end man har regnet med, for at skaffe et godt link. Andre gange skal du måske undvære at bruge blot et par minutter for at skaffe et irrelevant link.

På diverse linkkataloger kan du hurtigt skaffe links til din hjemmeside, men vælg dine linkkataloger med omhu. Er der struktur i linkkataloget? Findes der en kategori, hvor din hjemmeside passer til? Hvis ikke, så lad være med at tilføje linket. Et irrelevant link i det omfang har så lille en værdi, at det nærmest er spild af tid.

Men problemet med mange linkkataloger er, at dit link på et eller andet tidspunkt ikke længere vil være på første side af den kategori, du har tilføjet det til. Jo længere ned dit link ryger, des længere ned skal Google crawle, for at finde dit link. En nedgradering af dit link i hierarkiet på en hjemmeside, kan også betyde, at din placering falder. Derfor skal du sørge for, at sprede dine links andre steder end i linkkataloger.

Du har omprogrammeret/omstruktureret din hjemmeside – Eller har brug for at gøre det!

Hvis du laver ændringer på din hjemmeside, f.eks. får omprogrammeret dele eller hele hjemmesiden, skal du være helt sikker på, at du får det gjort af en kompetent programmør, der har forstand på SEO. Det kan godt være, at din hjemmeside visuelt bliver pænere, men det er ikke ensbetydende med, at Google bryder sig om det bagvedliggende. Du kan derfor miste en masse gode placeringer, hvis omprogrammering ikke holder samme standart, som det gamle eller sker til det bedre.

Du kan f.eks. også have omstruktureret din hjemmeside med et nyt SEO-venligt permalink. Hvis du så har glemt at 301 redirecte den gamle side, der rankede godt, vil du med god grund miste en god placering.

Forglemmelse af 301 redirect fra en gammel side til den nye, kan ligeledes gå ud over andre placeringer, der intet har med den slettede side at gøre. Hvis du har en god intern linkstruktur, hvor du linker til andre sider på din hjemmeside, så vil Google ikke længere fange diverse links fra en side, der ikke længere eksisterer.

Google har ændret i sine algoritmer

Det er ikke så ofte man oplever, at Google pludselig ændrer sin algoritme i forhold til hvordan en hjemmeside skal være programmeret og/eller opbygges (Ikke sagt, at det ikke kan ske). Men ofte ændrer Google sine algoritmer omkring hvordan værdien af links skal måles. Så hvis du udelukkende har indgående links fra dårlige sider, skal det ikke komme bag på dig, hvis du falder i Google rangering. Man kan altså ikke få nok af gode links til sin hjemmeside.

Dårlig hosting med meget nedetid og loadtiden på din hjemmeside
Hosting spiller ligeledes en vigtig rolle for din placering. Er din hjemmeside nede pga. dårlig hosting alt for ofte, når Google bots kigger forbi, kan Google ikke være det bekendt over sine brugere, at placere din hjemmeside højt. Sørg for at være hostet et ordentligt sted. Jeg har selv været MEGET uheldig med webhoteller og har netop af ovennævnte grunde mistet gode placeringer.

Loadtiden kan både skyldes serveren du er hostet på, men ikke mindst programmeringen og optimeringen af dine koder, database og elementer. Tager det for lang tid at loade din hjemmeside, kan Google igen nedprioritere dig. Det er ikke en god service for brugerne at vente for længe på, at en hjemmeside loader.

Du er blevet bandlyst/straffet

Der er mange der tror, at de er blevet bandlyst eller straffet, når de oplever fald i placeringer. De fleste fald skyldes årsager som jeg har beskrevet i punkterne herover.

Bandlysning er du slet ikke i tvivl om. Din hjemmeside er ikke til at finde overhovedet. For at være sikker på det, skal du søge på følgende på Google: site:dinhjemmeside.dk. Er din hjemmeside til at finde, så er du ikke blevet bandlyst. Hvis du vil undgå at blive bandlyst, skal du holde dig langt fra diverse black hat SEO metoder/teknikker. Bemærk også, at hvis din hjemmeside er helt ny, er den endnu ikke blevet indekseret endnu. Derfor vil du ikke være til at finde ved denne kommando. Du er altså ikke blevet bandlyst.

Er du blevet straffet af en eller anden grund, kan du derimod opleve at din placeringer falder drastisk og typisk er det flere placeringer, der falder. Der kan være en masse årsager til dette. Har du allerede en Google Webmaster konto, så kan du være heldig at finde frem til, hvad Google ikke bryder sig om på din hjemmeside. Hvis du ikke har en Google Webmaster konto, bør du få en lige her. Der er ret gode informationer at hente omkring din hjemmeside.
Du har dog stadig en chance for at rette op på det. Google giver dig mulighed for at anmode om en revurdering af din hjemmeside. Jeg har skrevet om anmodning om revurdering i et andet indlæg.

Du skal dog bare være SÅ sikker på, at du har fundet de fejl og mangler, der nu måtte være på din hjemmeside, siden Google har valgt at nedgradere din hjemmeside, INDEN du beder om en revurdering. Er du sikker på, at du har løst problemet, kan du anmode om en revurdering her.

Når Google har revurderet din hjemmeside og der ikke længere er problemer med og på siden, så hopper du i fleste tilfælde tilbage op på dine gamle placeringer.

Du har ikke haft de placeringer særlig længe

Dette punkt er faktisk grunden til, at jeg skriver dette indlæg. En af mine gode venner havde opnået en side-1 placering på et af sine søgeord. Denne placering gav ham dagligt 60-70 besøgende, hvilken han jo var både meget stolt af og glad for. Men pludselig faldt han tilbage til side 2. Jeg tjekkede hans hjemmeside for fejl, men kunne intet finde. Efter tre timers søgen efter problemer, fortæller han mig, at det bare er ærgerligt, at han kun nåede at have den placering i lidt over et døgn!!

Som jeg også har skrevet tidligere, så har du ikke patent på nogen som helst placering på Google og slet ikke en placering, du har haft i et døgn eller to. Det kan man slet ikke regne med. Når du har haft en placering i nogle måneder og har ligget der fast, så kan man måske snakke om, at man har sat sig godt på den plads.

Hvad har du lært fra dette indlæg? I hvert fald at gode links spiller en meget stor rolle. Har du lært andet? Eller er der noget jeg har glemt? Så skriv endelig en kommentar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/6 (1 vote cast)

4 kommentarer »

 • Michel siger:

  Super indlæg Atak.. har fulgt lidt med her i et stykke tid… lige dette indlæg var faktisk ret godt, for jeg har tit tænkt på hvorfor jeg pludselig falder osv

 • Atak siger:

  Tak Michel.. det tog mig også nogle timer at få det skrevet, så det glæder mig, at nogen får glæde af det 🙂

 • Carlos siger:

  Super fed artikel.. hvordan er det egentlig med bandlysning, hvis man har benyttet sig af lidt smarte tricks.. skal man så ikke regne med at komme på googles indeks igen?

 • Janno siger:

  @Carlos

  At komme tilbage i google’s indeks, kan kun ske en gang, kommer du tilbage og “spammer” igen, er der ikke flere chancer.

  Så først og fremmest skal du fjerne alle de ting du måtte have gjort, og når du er 110% sikker på at der ikke er mere, så sender du en reinclusion request via webmaster tools og venter.
  Denne reinclusion står sig bedst hvis du åbent og ærligt skriver at du har slettet dit og dat, samt at du havde gjort tingene efter et godt råd, og at du nu ser at det ikke var smart, og at det ikke vil ske igen.

  Noget i den stil har gode chancer for at virke… Men husk den går kun en gang… 🙂

Skriv en kommentar!

Tilføj dine kommentarer herunder, eller trackback fra dit eget site. Du kan også Abonnér på disse kommentarer via RSS.

Hold diskussionen relevant for indlægget. Spam frabedes.

Du kan bruge følgende HTML tags i dine kommentare:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog har Gravatar integreret. For at få dit billede på dine kommentare, skal du registrere på Gravatar.

Download ScatScat Video DownloadPorno Scatting In HD DownloadNew Porn Video Download In HDFetish Porn Video Download