Nyeste indlæg »

29. august 2013 – 13:25 |

Facebook har natten til onsdag lempet på vilkårene for konkurrencer …

Læs resten af indlægget »

Hvordan får man de bedste links?

Skrevet af på 21. april 2009 – 19:1829 kommentarer

Alle der arbejder med SEO og linkbuilding har interesse i at få gode links. Men hvordan får man de bedste links? Som udgangspunkt har mange forskellige typer links en værdi, men nogle har meget større værdi end andre og nogle har ingen værdi. Jeg har tidligere skrevet om linkbuilding, men med dette indlæg, ser vi på fænomenet fra en anden synsvinkel. Her er de forskellige links, man kan få til sin hjemmeside.

Links fra hjemmesider med relevant indhold

Hvis vi tager udgangspunkt i et eksempel med en butik, der sælger billige planter, så vil et link til denne hjemmeside have størst værdi, hvis linket kommer fra en hjemmeside, der omhandler planter. Det kan derfor svare sig i længden, at bruge tid på at finde relevante linkpartnere.

Links fra blogs/artikler/fora med relevant indhold

Det er nogenlunde det samme som punkt 1, dog kan hjemmesiden/bloggen eksempelvis skrive om mange emner. Linket bør komme fra et indlæg/en artikel, der omhandler planter. Hvis det er et forum, så har linket størst værdi, hvis indlæggets emne omhandler planter.

Links fra linkkataloger

Linkkataloger er til tider blevet haglet ned, men de er altså effektive. Først og fremmest fordi professionelle linkkataloger får mange indgående links af tilfredse brugere og har dermed en høj side styrke (page strenght). Derudover er den faktor, at man selv er herre over beskrivelsen, meget vigtig, da man kan skrive relevant indhold på samme side, hvor fra man får et link. En tredje faktor, der ligeledes spiller en stor rolle, er, at man får links fra en relevant navngivet kategori, hvor i der er et hav af andre hjemmesider, der omhandler samme emne som dit.
Det er vigtigt at understrege, at et linkkatalog med rigtig mange links og uden særlig mange indgående links, kan være af mindre værdi. Dvs. en hjemmeside, der ikke får særlig meget styrke FRA andre, men deler alt for meget styrke ud TIL andre.

Bookmarking networks

Der er kommet en del bookmarking networks, hvor fra man kan få skabt en masse indgående links. Nogle er bedre end andre. De gode er de netværk, hvor links, som i et linkkatalog, er delt op i kategorier. De mindre gode er de netværk, hvor samtlige links er placeret ét og samme sted, men stadig af værdi.

Kommentar-links fra blogs og artikler

I de fleste blogs er det muligt at skrive en kommentar. Jeg benytter mig af det på få blogs, da jeg ikke går ind for spamming i forbindelse med linkbuilding. Jeg skriver kun en kommentar i blogs, jeg følger med i og til blogindlæg, jeg har en holdning til. Mange links fra blogs har nofollow-tag, men det kan man tjekke i kildekoden. Desuden anses det i SEO verdenen for at være mindre pænt, at skrive en kommentar, hvor navnet på afsender (der er det aktive link fra kommentaren til din hjemmeside) ikke er personens eller hjemmesidens navn.

Ikke alt handler om ankertekster

Den største effekt er naturligvis at få linket fra en ankertekst med et vigtigt søgeord og søgefraser. Men der er skam stor værdi i at få et link på f.eks. dit domænenavn. Størst værdi har det, hvis linket kommer fra en relevant hjemmeside. Dvs. hvis en blog om planter, linker til en shop, der sælger planter, så har det stadig stor værdi, selvom det ikke er på ankertekst med vigtigt søgeord. Ikke mindst den styrke man får fra en hjemmeside med relevant indhold.

Linkbytte struktur

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at ABBA linkbytte ikke har lige så stor SEO effekt som ABCA linkbytte struktur. Dvs. at man ikke med en leverandør, kunde, ven osv. skal lave en bytteaftale i form af ”Du linker fra din hjemmeside (A) til min hjemmeside (B) og jeg linker fra min hjemmeside (B) til din hjemmeside (A)”.

Linkbytte er bedst når det er med ABCA struktur: Du linker fra din hjemmeside (A) til min hjemmeside (B) og jeg linker fra en anden hjemmeside (C) til din hjemmeside (A).

ABBA og ABCA linkbytte struktur

Man bør derfor benytte ABCA strukturen så vidt muligt, da dette opfattes som aftalt spil mellem parterne og ikke får lige så høj værdi som ABCA struktur. Links bør være envejs-links, så de af søgemaskinerne opfattes som værende ikke-prægede. På den måde har de størst effekt og dermed bedre resultater i søgemaskinerne.

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er den del af SEO, der kaldes for Off-site SEO. Der er ikke et dansk udtryk for linkbuilding, men oversættes til tider som linkbygning.

Linkbuilding er i bund og grund at skaffe indgående links fra andre hjemmesider til sin egen på vigtige ankertekster. En ankertekst er søgeordet/frasen, der er det aktive link fra en hjemmeside til din hjemmeside.

Overordnet har alle links værdi, men nogle er uden værdi. Disse er bl.a. links placeret på sider, søgemaskinebots ikke har adgang til, f.eks. password-beskyttede sider. Hvis en side er beskyttet med password, kan søgemaskinerne heller ikke få adgang til underliggende sider og dermed ikke fange linket. Derudover er nofollow links, links med redirects og java bl.a. de links, der ingen værdi har.

Når et link skal have værdi i forhold til SEO, skal det være et direkte link til hjemmesidens forside eller et af de underliggende sider. Linket skal, som nævnt herover, komme fra en ankertekst med relevant(e) søgeord, der relaterer til landingssiden (Siden man ønsker at ranke højt på, på givne søgeord og fraser).

Et eksempel på dette kunne være en en hjemmeside der sælger ”billige planter”. Et link fra en hjemmeside skal (kan) hermed være på søgefrasen (ankerteksten) ”Billige planter” og f.eks. ikke på ”Klik her”. Links skal derfor se således ud:

Billige planter
Køb billige planter hos Plantebutikken.

Det var så alt fra mig i denne omgang. Rigtig god fornøjelse med at skaffe gode links til din hjemmeside.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

29 kommentarer »

 • Mikael Rieck siger:

  Atak, nu skriver du at det “mindre pænt” at bruge andet end sig navn/url når man skriver indlæg på blogs.

  Om noget er “pænt” eller ej kan man jo afholde lange diskussioner om, men hvis man skal kigge på det rent effektmæssigt, så er det vel bedre at bruge relevante keywords hvis det er muligt. Er du ikke enig i det?

  /Mikael

 • Mikael Rieck siger:

  Vi er helt enige og jeg er også dødtræt af de comment spammere der farer rundt. At folk vil kalde sig “free credit card offer” er helt fint for mig så længe de skriver en god og brugbar kommentar.

  Det er når de kun skriver “good post” og så ellers kommenterer på 10 indlæg i løbet af 5 minutter at jeg synes filmen knækker.

 • Atak siger:

  Jo, helt rigtigt. Det har størst effekt at afsender-navn er et søgeord. Men det er nu bare blevet sådan i blogverdenen, at mange ikke interesserer sig for indholdet i indlægget eller bloggen/bloggeren i sig selv, men udelukkende skriver en kommentar for at få et link. Så længe der findes den type af mennesker, så er det skam også til at forstå, hvorfor der er en uskreven regel om det.

 • Janno siger:

  Godt indlæg

  Nå nej, jeg må heller skrive noget relevant når nu jeg stjæler et link…

  Åh nej… nu dummer jeg mig igen, du kører jo med lyserøde links… Hvis ellers du bruger quirk ved du hvad jeg mener… ;o)

  Godt relevant indlæg, især den del om kataloger som mange vist overser…
  Personligt mangler jeg bare at være lidt mere systematisk så jeg får oprettet mig selv i flere kataloger… Men det er såååååå kedeligt ensformigt…

  Hvordan med blogger blogs, accepteres de i kataloger?

 • Atak siger:

  Hvor har dog jeg slettet mange “good post” kommentarer på min internationale blog og det er så belastende. For noget tid siden, da jeg startede min første wordpress blog, fandtes enten Akismet ikke eller også kendte jeg ikke det plugin. Men jeg brugte en helvedes tid på at slette spam manuelt. Alene her på SEO Tips får jeg ca. 50-100 spam-kommentarer om dagen, Akismet fanger. Fantastisk plugin

 • Atak siger:

  Janno > Jeg er ikke en wordpress-haj. LANGT fra.. 🙂 Hvad er quirk?

  Jeg accepterer ikke blogger-blogs, andre blogs fra blognetværk eller hjemmesider, der ligger under diverse “Lav-en-gratis-hjemmeside”-netværk i mine kataloger. Nogle gange er det lidt ærgerligt, for der er mange seriøse bloggere, der benytter blognetværk. Men jeg har bare tit oplevet (dengang jeg accepterede blogs fra diverse netværk), at de ikke tages lige så seriøst, som blogs på egne domæner. Typisk tilmeldes de et katalog samtidig med at de oprettes og så sker der ikke mere. Jeg vil ikke linke til eller sende trafik til blogs, hvor seneste indlæg er et år gammelt. DERFOR har jeg valgt ikke at acceptere den slags blog 🙂

  Mht. systematisk at tilmelde sine sider i linkkataloger er en rigtig god ide og meget tidsbesparende. Det tog mig et års tid at finde et system, jeg slavisk følger hver dag og den er rigtig god. Kunne være jeg skulle skrive et indlæg om det.

 • Janno siger:

  Ja, det indlæg ville jeg ihvertfald læse med stor interesse…

  Quirk er et Firefox plugin der kan mange spændende ting, og som highlighter nofollow links.

  Med et klik kunne jeg eksempelvis se at du har 115 links på denne side + 1 mere når jeg har trykket send…
  109 er interne links, 6 er udgående…
  6 er nofollow…

  Du sku prøve det, det er ret smart.
  Install link her:
  http://www.quirk.biz/searchstatus/searchstatus-1.29.xpi

 • Atak siger:

  Nice.. det må jeg prøve 🙂 Jeg var godt klar over, at jeg har nofollow i kommentarerne, men det er vist standart i wordpress. Jeg har i hvert fald ikke selv sat den til det. Og ved ærlig talt heller ikke hvordan man fjerner nofollow. Ved du? Eller andre?

  Jeg har skam ikke noget imod at give links ud fra siden, for som sagt, så godkender jeg kun de kommentarer, jeg bryder mig om.. og de mennesker har skam fortjent et link 🙂

 • Janno siger:

  Man fjerner nofollow med et plugin som det her:

  http://downloads.wordpress.org/plugin/sem-dofollow.zip

  Unzip det, og upload det til din plugin folder, gå ind i wordpress og aktiver det, så skulle dine nofollow forsvinde fra kommentarerne…

  Det hjælper osse på folks lyst til at kommentere… hvis de ved at en god kommentar gir et link.

 • Janno siger:

  Velbekomme… du hjalp jo forleden… og kan vi alle hjælpe hinanden er vi alle godt hjulpet…

  Eller sådan noget lignende… ;o)
  Flot aktivitet på bloggen i dag…

 • Atak siger:

  Det var godt nok nemt 🙂 Så er der ikke længere nofollow i kommentarerne. Tak for det Janno 🙂

 • Atak siger:

  Så fik jeg lige udnyttet min kreative side med en flot tegning af ABBA og ABCA linkbytte struktur 🙂

  https://www.seotips.dk/wp-content/uploads/2009/04/abba-abca-linkbytte-struktur.jpg

  Flot, ik? 😀

 • Klaus Egebjerg siger:

  Rigtig god artikel. Den hjælper mig meget i den evige kamp om det gode link.

  Jeg havde faktisk ikke før du skriver det tænkt over, at bruge et søgeord som Blogger navn. Det er jo indlysende når jeg nu tænker over det. MANGE TAK for den info.

 • Brygladen.dk siger:

  Kanon – Dine tips var lige hvad jeg havde brug for

 • Rasmus hoeks siger:

  Rigtig god læsning. Tak for det. Før jeg læste dette indlæg vidste jeg ikke, at det var så vigtigt med en større linkstruktur end blot fra a til b. Kom endelig med flere af disse inspirerende indlæg!

 • Nørre Åby Efterskole siger:

  Tusinde tak for en rigtig fed side, den har gavnet vores efterskole rigtigt meget i jagten på en bedre placering!

 • Janno siger:

  Hmmm… nu er du gået tilbage til nofollow…
  Er der begyndt at komme for mange spamkommentarer?

  Det undrer mig en smule, jeg oplever det ikke mange steder, og dem der leverer hjernedøde kommentarer eller ikke bruger deres navn/kendenavn bliver bare slettet igen.

 • Atak siger:

  Jeg godkender faktisk ikke 9 ud af 10 kommentarer, da de udelukkende kommer for at få et link. Jeg er ærlig talt træt af at bruge tid på det. Nu kører bloggen med nofollow i et stykke tid, alene for at spare mig selv tid. Jeg kan heller ikke ignorere de kommentarer der kommer, hvilket ender i at jeg bruge en hulens masse tid på det.

 • Nikolaj Astrup Madsen siger:

  Hej Atak,

  Rigtig godt indlæg, som jeg har læst med interesse. Jeg vil meget gerne læse et indlæg omkring at bruge en form for system til linkbuilding i linkkataloger.

  Jeg gør det indtil videre manuelt, og forventer også at gøre det i fremtiden, dog kunne jeg godt tænke mig at få noget mere struktur på det. Skriver du et sådan indlæg, vil jeg læse det med stor interesse:-)

 • Martin Gammelholm siger:

  Hey Atak,

  Rigtig fede artikler du skriver, tak for de gode råd om SEO 🙂
  Jeg spekulere lidt over det med ABCA linkbytte.. Jeg kan sagtens se logikken i det osv.

  Men lad os sige, at jeg kontakter en hjemmeside der indeholder bolig annoncer, ligesom mit website. Hvem ville ønske at sætte mit link på deres hjemmeside, hvis de så skulle have et komplet andet link fra mig? 😮

  Det ville svarer til at Bilka.dk linker til Netto.dk, og olesauto.dk linkede til Bilka.dk. Det kan Bilka jo ikke bruge til ret meget.

  Har jeg misforstået noget her? 🙂

  /Martin

 • Atak siger:

  Hej Martin,
  Det kan godt virke forvirrende 🙂 Det er den bedste form for linkbytte på den måde, men det er jo klart, at “Bilka.dk” ikke vil have et link fra “olesauto.dk”. Derfor skal man sørge for, at sekundære sider er relevante for linkpartnere. Hvis du sælger kød, og får et link fra en hjemmeside, der også sælger kød, skal du altså sørge for, at din sekundære side også handler om kød.

  Giver det mening? 🙂

 • Mikael Rieck siger:

  Og så er der jo heller ikke nogen der siger at det skal være nemt. Det er derfor vi hyrer SEO folk til at lave arbejdet. Det er ikke fordi arbejdet i sig selv er særlig svært, men det kan tage en forfærdelig masse tid 🙂

 • Atak siger:

  Ja, lige præcis Mikael. Hvis man har tiden, så kan man lære en væsentlig del af det SEO eksperter kan. Det eneste, der kan være pænt svært er, at skabe det netværk af personer og hjemmesider med nødvendig styrke, som en SEO ekspert bruger oceaner af tid på at skabe. Går man først i gang nu, er man f.eks. X antal år bagud ift. en SEO ekspert, der har været i gang i mange år. Jeg arbejder 10-12 timer om dagen ret ofte, men jeg har aldrig faktureret de antal timer på en dag 🙂 Så meget af arbejdet går ud på at skabe netværk, viden, erfaringer osv.

 • Mikael Rieck siger:

  Enig, men du må da stadig give mig, at det ikke er “svært”? Det tager tid at opbygge et netværk, men jeg kan ikke se hvorfor andre ikke skulle kunne gøre det samme hvis de lægger den samme indsats.

  Det gode er jo netop at man kan betale sig fra at skulle bruge tiden hvis man ikke har lyst til det.

 • Martin Gammelholm siger:

  Tak for svaret, så havde jeg ikke helt misforstået det alligevel 🙂

  Og ja, jeg kan da sagtens se det logiske i din pointe, men nemt er det f…. ikke! 😉

  Med fuldtidsarbejde osv. så er der kun nogle timer om aftenen og i weekenderne, til at lege med SEO. Og som du selv skriver, en SEO ekspert der arbejder 8 timer dagligt i flere år, må om nogen have et noget større netværk end mig som privat person 😛

 • Atak siger:

  Mikael > Nej det er ikke svært, det svære er at finde tiden til det 🙂

  Martin > Ja, og tro mig, mange SEO eksperter bruger også mange flere timer end 10-12 timer i døgnet. Jeg har i længere perioder været oppe på 16 timer om dagen 🙂

 • frank siger:

  Det er såre simpelt… benyt den “gamle” metode – placer dine links hvor folk rent faktisk klikker på dem..

 • Daniel siger:

  Er i øjeblikket i gang med at læse en masse om SEO, og dine tips har hjulpet mig en del af vejen. Så, jeg ville bare lige skrive tak! 🙂

 • Nicky siger:

  Jagter altid bedre placering i søgemaskinerne, og prøver at suge alt til mig hvad vedrører linkbuilding,strategier osv, så tak for dine tips 🙂

Skriv en kommentar!

Tilføj dine kommentarer herunder, eller trackback fra dit eget site. Du kan også Abonnér på disse kommentarer via RSS.

Hold diskussionen relevant for indlægget. Spam frabedes.

Du kan bruge følgende HTML tags i dine kommentare:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog har Gravatar integreret. For at få dit billede på dine kommentare, skal du registrere på Gravatar.

Download ScatScat Video DownloadPorno Scatting In HD DownloadNew Porn Video Download In HDFetish Porn Video Download