Nyeste indlæg »

29. august 2013 – 13:25 |

Facebook har natten til onsdag lempet på vilkårene for konkurrencer …

Læs resten af indlægget »

SEO: 301 redirect – Hvad er det og hvordan gør man?

Skrevet af på 9. september 2009 – 13:0412 kommentarer

Hvis du har skiftet domæne eller ændret en sides gamle URL adresse til en ny, har du måske hørt om, at du skal benytte 301 redirect for at pege de gamle sider til de nye. Men hvad er 301 redirect? Og hvodan gør man? 301 redirect er et meget vigtigt foretagende indenfor SEO, hvis man vil beholde styrken på sine søgeord/sider eller sin ranking. Med 301 redirect fortæller man søgemaskinerne, at en gammel URL ikke længere eksisterer og permanent er blevet flyttet til en ny adresse. På den måde flytter man styrken på den gamle side med over til den nye. Styrke er sidens styrke i form af page rank og page strenght. Den gamle URL har desuden opnået en styrke fra indgående links, der ligeledes flyttes med.

Søgemaskiner har (i fleste tilfælde) indekseret den gamle adresse. Når søgemaskinebots nu kigger forbi denne side og opdager at der er en 301 redirect, vil den nye adresse indenfor kort tid erstatte den gamle adresse i søgeresultaterne.

Hvad sker der hvis jeg ikke benytter 301 redirect?

Søgemaskiner vil se den gamle side (der er fjernet) som værende en side, der ikke længere eksisterer. Hvis den gamle adresse er indekseret i søgemaskinerne (og det er underordnet om du rangerer godt eller ej), så har den gamle adresse en vis form for styrke. Hvis du ikke 301 redirecter den gamle adresse til den nye, skal du starte forfra, når den nye adresse lanceres. Så det er absolut en god ide at 301 redirecte til den nye adresse.

Hvis der er hjemmesider der linker til den gamle adresse, kan du med næsten være 100% sikker på, at de ikke ændrer linket, så det linker til din nye adresse. Et link fra en anden hjemmeside til din har stor betydning for din rangering i søgemaskinerne.

Jeg har glemt at benytte 301 redirect. Er det for sent nu?

Både ja og nej. Jo hurtigere du opdager det, des bedre er det at få 301 redirected dine gamle adresser til de nye. Hvis søgemaskinerne har fjernet dine gamle adresser, er der ikke rigtig noget at gøre. Men hvis du har indgående links til dine gamle adresser, er der stadig en del styrke at hente ved at redirecte.

Du kan muligvis også få adgang til en gammel update af databasen, hvor du kan se de gamle adresser. Her skal du have fat i dit webhotel og høre om de har en gammel backup, medmindre du selv, eller din webmaster, har taget backup af databasen løbende.

Hvordan finder jeg ud af om gamle sider stadig er indekseret i søgemaskinerne?

På Google skriver du følgende i søgeboksen og søger: site:ditdomæne.dk
På Yahoo skriver du følgende i søgeboksen og søger: ditdomæne.dk
På Bing.com skriver du følgende i søgeboksen og søger: site:ditdomæne.dk

Resultaterne du ser her er antallet af sider, der er indekseret i de forskellige søgemaskiner og hvilke sider, det drejer sig om. Hvis du har en hjemmeside med mange sider, kan det godt være svært at finde enkelte sider, hvis du skal bladre gennem flere hundrede sider. Hvis du kender til indholdet på den gamle side, kan du på Google og Bing skrive følgende: site:ditdomæne.dk søgeord
På den måde ser du hvilke sider, der er indekseret med dette søgeord.

Hvem linker til mig?

Selvom søgemaskinerne har slettet indekseringen af dit gamle link, kan der stadig godt være hjemmesider, der linker til nogle af dine gamle adresser. Dem kan du finde og se hvilke adresser der linkes til. Her fra kan du tage den gamle URL-adresse og 301 redirecte til den nye.

Yahoo er den bedste søgemaskine til at give resultatet af backlinks, men der kan stadig være nogle, du ikke kan se. På Yahoo skriver du: linkdomain:ditdomæne.dk
Her får du en liste over de sider der linker til dig.

Hvilke nye adresser skal jeg 301 redirecte til?

Hvis du vil (og det skal du) bibeholde styrken fra den gamle adresse, skal du 301 redirecte til den nye side, der har tilsvarende indhold som den gamle side. Det nytter altså ikke noget at redirecte en side, der omhandler webdesign til din forside, hvis der på din forside udelukkende står noget om søgemaskineoptimering.

Hvornår får man brug for 301 redirect?

Det sker hvis du f.eks. får et nyt domæne eller gerne vil have dine permalinks (URL-adresser) til at være mere SEO venlige eller brugervenlige. Hvis din gamle URL-adresse er ditdomæne.dk/vis.php?id=6534&kategori=30 er det både mere SEO venligt og brugervenligt, at ændre denne til f.eks. ditdomæne.dk/webdesign.

301 redirect script

Få din webmaster til at programmere 301 redirect script til dig, så slipper du for at skulle kæmpe dig igennem nedenstående koder. Det er ikke noget der tager alverdens tid for en programmør. Det kan gøre ret simpelt for dig. Der kan være to bokse. I den første boks skriver du gammel URL og i den anden boks skriver du ny URL og derefter trykker du redirect. VUPTI! Sværere er det ikke.

301 redirect med en wordpress blog

Hvis du har en wordpress blog, er det muligt at finde et redirect plugin, der er lige så simpelt som beskrevet herover. Jeg bruger Urbangiraffe og det fungerer helt fint.

301 redirect koder

.htaccess redirect koder
Hvis .htaccess filen ikke allerede eksisterer skal du oprette en ny (Brug notepad). Filen skal ikke have nogen endelse og husk punktummet I starten af filnavnet. Filen skal uploades i root mappen på din server. Bemærk at din web server skal være en Linux server og have Apache mod_rewrite aktiveret. På de fleste webhoteller jeg bruger i dag, er det muligt at ændre disse indstillinger selv i kontrolpanelet.

Tilføj følgende kode i din .htaccess fil
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) http://www.ditdomæne.dk/$1 [R=301,L]

For at flytte fra et domæne til et andet
Redirect 301 / http://www.ditdomæne.dk/
For at flytte gammel side til ny side:
redirect 301 /vis.php?id=6534&kategori=30  http://www.ditdomæne.dk/webdesign

Redirecte URL uden www til URL med www
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ditdomæne.dk [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.ditdomæne.dk/$1 [L,R=301]

Redirecte URL med www til URL uden www
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} .
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^ditdomæne.dk
RewriteRule (.*) http://ditdomæne.dk/$1 [R=301,L]

Redirecte ditdomæne.dk/index.php til ditdomæne.dk/
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
# index.php to /
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3, 9} /.*index.php HTTP/
RewriteRule ^(.*)index.php$ /$1 [R=301,L]

PHP redirect kode

<?php
header(“HTTP/1.1 301 Moved Permanently”);
header(“Location: http://www.ditdomæne.dk/webdesign”);
?>

ASP redirect kode

<%
Response.Status =”301 Moved Permanently”
Response.addHeader “Location”,”http://www.ditdomæne.dk/webdesign”
%>

ASP.NET redirect kode

<%
Response.Status = “301 Moved Permanently”
Response.AddHeader(“Location”,”http://www.ditdomæne.dk/webdesign”)
%>

JSP (Java) Redirect

<%
response.setStatus(301);
response.setHeader( “Location”, “http://www.ditdomæne.dk/webdesign” );
response.setHeader( “Connection”, “close” );
%>

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

12 kommentarer »

 • Thomas Søndergaard siger:

  Jeg har en hjemmeside der henvender sig til både dansk og engelsktalende besøgende. Besøgende med sprog sat til dansk bliver redirected fra …eu til …eu/dk/ ellers til …eu/uk/. Jeg benytter mit …eu domæne til mit site, men har også …dk og …com som bliver 301 redirected til henholdsvis …eu/dk/ og …eu/uk/.

  De fleste linkkataloger, både danske og internationale, modtager kun tilmelding af topdomæner, så der angiver jeg …eu adressen. Spørgsmålet er om det ville være bedre at benytte …dk i danske kataloger og …com i de internationale eller er det et fedt?

 • Thomas Søndergaard siger:

  Tak for svaret, Atak.

  Er dit OS eller browser sat til Engelsk?

  Jeg har ikke særlig meget styr på det tekniske, så hvis det ikke virker efter hensigten må jeg have fat i ørerne på min web-guru 🙂

 • Atak siger:

  Jeg er lige gået ind på .eu og blev ikke redirected til .eu/dk men til .eu/uk?

  Ikke særlig mange katalog-ejere vil acceptere et domæne, der redirecter til et andet. Så jeg vil mene, at det vil være spild af tid.

  Så du må ud og finde kataloger, hvor de tillader tilmelding af deeplinks.

  Desuden accepterer mange danske linkkataloger heller ikke-dansksprogede sider eller har en særskilt kategori for disse. Så der kan du tilføje dit hoveddomæne, hvis de ikke accepterer deeplinks.

 • Atak siger:

  Hej Thomas,

  Nope, er på dansk. Fandt du ud af det?

 • Thomas Søndergaard siger:

  Tak for svaret.
  Det ser ud til at jeg må varme ørerne på min web-guru når jeg møder ham i den kommende uge.

 • Kim Jørgensen siger:

  Jeg har lige prøvet følgende kode:

  Redirecte ditdomæne.dk/index.php til ditdomæne.dk/
  Options +FollowSymLinks
  RewriteEngine on
  # index.php to /
  RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3, 9}\ /.*index\.php\ HTTP/
  RewriteRule ^(.*)index\.php$ /$1 [R=301,L]

  Men for en fejl 500 – wrong server configuration.
  Hvad gør jeg galt??

 • Michael Bøgedal siger:

  Tak for oplysningerne. Meget fint

 • Torsten siger:

  Hvad er det rigtige at gøre, når man vil optages i DMOZ – at angive en kort url eller den rette fysiske adresse? I mit tilfælde skal jeg inddatere et område, som ikke er den overordnede adresse domænenavn.dk, men et område, der er placeret på adressen domænenavn.dk/sektion/område og som jeg har en kort url til.

 • Casper siger:

  Er det SEO-venligt at bruge meta-tagget HTTP-EQUIV=”REFRESH”?

 • Iben siger:

  Hej, jeg er fuldstændig grøn indenfor redirect og SEO. Jeg oprettede for nogle måneder siden en hjemmeside og har nu fundet ud af, at den højst sandsynligt aldrig vil blive fundet på nogen søgemaskine. Derfor har jeg overvejet at omdøbe den, så den indeholde det vigtigste søgeord i selve domændenavnet. I den forbindelse har jeg to spørgsmål. For det første, er der noget i vejen for at en hjemmeside, der ender på .li redirectes til en side, der ender på .dk? For det andet kan jeg i min markedsføring af mig selv skrive det gamle domæne (som er noget nemmere at huske), så de ikke behøver at skulle huske på det nye lange domænenavn?

  På forhånd mange tak for svaret!!

  Mvh Iben

 • Atak siger:

  Hej Iben,
  Velkommen til bloggen 🙂

  Nej, der er intet til hinder for, at et .li domæne redirecter til et .dk domæne.

  Hvis du brander dit gamle domæne, så kan du “risikere”, at folk linker til dit gamle domæne. Hvis de derimod linker til dit nye domæne, får du linkstyrken på den, hvilket er godt i forhold til SEO.

  Så jeg vil klart anbefale dig, at du brander det nye domæne, men du kan f.eks. godt bruge dit gamle domæne som mail, mundtligt så folk lettere kan huske det osv. Men jo mere du bruger det gamle domæne, des mere risikerer du at komme ud i den problemstilling omkring links til din side. Du vil nemlig gerne have links til dit nye domæne – det er alfa-omega for at opnå højere trust og ranking.

  Håber det hjalp 🙂

  Mvh
  William Atak

 • Line siger:

  En mindre opdatering af denne artikel er nødvendig for at gøre den up-to-date
  eks. virker linkdomain:ditdomæne.dk ikke længere siden Yahoo har indgået aftale med Microsoft om at at bruge Bing som søgemaskine og denne ikke kan bruge linkdomain:
  det er super ufedt men ikke destomindre sandt.

  vh
  og tak for en ellers ganske udemærket artikel 🙂

Skriv en kommentar!

Tilføj dine kommentarer herunder, eller trackback fra dit eget site. Du kan også Abonnér på disse kommentarer via RSS.

Hold diskussionen relevant for indlægget. Spam frabedes.

Du kan bruge følgende HTML tags i dine kommentare:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog har Gravatar integreret. For at få dit billede på dine kommentare, skal du registrere på Gravatar.

Download ScatScat Video DownloadPorno Scatting In HD DownloadNew Porn Video Download In HDFetish Porn Video Download